LOPEN ZE IN THAILAND VOOR OP HET WIET PARADIJS NL bv …?!

10.000 advies kopie 3
Wat is de ervaring na 10.000 keer wietolie verstrekken…? 
januari 31, 2022
Ontwerp zonder titel kopie 3
Waarom kwam Martinus ooit op het idee om een hennep & cannabis bedrijf te beginnen? 
februari 9, 2022
Show all

LOPEN ZE IN THAILAND VOOR OP HET WIET PARADIJS NL bv …?!

We hebben ruim E3000 euro aan cadeautjes weggegeven 2

We hebben ruim E3000 euro aan cadeautjes weggegeven 2

LOPEN ZE IN THAILAND VOOR OP HET WIET PARADIJS NEDERLAND …?!

In 2018 nam de Thaise regering de eerste stappen om onderdelen van de plant met weinig tetra-hydrocannabinol (THC), de psychoactieve substantie die zorgt voor een high gevoel, uit het strafrecht te halen, zodat fabrikanten van cannabisproducten voor medisch gebruik meer speelruimte kregen de bladeren en takken te verwerken. Elke Thai mocht volgens die versoepeling zes wietplanten verbouwen. 

Het bovenstaande artikel stond onlangs in de Volkskrant en vol verbazing zat ik het te lezen! Ik dacht bij mezelf hoe kan het zijn dat er landen zijn waar je vroeger de doodstraf kon krijgen voor het bezit van cannabis… nu de kweek ervan vrijgeven?!? Terwijl in Nederland elk jaar miljoenen meer uitrekken bij justitie om de handel erin aan te pakken. Geef het vrij en hef er belasting op zoals ze in de USA het doen en verdien er als staat miljarden aan. Misschien is cannabis wel de meest interessante tak om te legaliseren omdat er miljarden aan cannabis illegaal worden verhandeld waar niemand iets aan verdiend behalve de crimineel. Pak de drugshandel aan en laat de gepensioneerden en hun loontjes met rust. Het is te gek voor woorden dat er landen zijn die alles gelegaliseerd hebben terwijl we er in Nederland niet aan verdienen, sterker nog we trekken jaarlijks honderden miljoenen uit om de handel erin aan te pakken. Geef het vrij zodat de handel ervan compleet wegvalt.

In Nederland wordt de verkoop van wiet gedoogd, maar is de inkoop en teelt voorlopig nog illegaal. Toen Canada en een paar Amerikaanse staten enkele jaren geleden de kweek van wietplanten legaal maakten, waren de meeste experts het erover eens dat Nederland achterliep en ingehaald zou worden.

Lange tijd was Nederland voorloper op het gebied van decriminaliseren van cannabis. Door de invoering van het gedoogbeleid in 1976 kun je hier ongestraft een jointje roken. Inmiddels is Nederland door meerdere landen ingehaald. Malta stemde afgelopen week als eerste EU-land voor legalisatie en de verwachting is dat andere Europese landen in 2022 volgen. Daar heeft Encod aan bijgedragen een organisatie (NGO) waar Martinus een jaar lang als voorzitter actief is geweest. 

De regels volgens de overheid: 

Gedoogbeleid softdrugs en coffeeshops:
Omdat softdrugs minder schadelijk zijn voor de gezondheid dan harddrugs, gelden hiervoor soms andere regels. Coffeeshops kunnen onder strenge voorwaarden wiet en hasj verkopen. Zij worden daarvoor niet strafrechtelijk vervolgd. Dit is de essentie van het gedoogbeleid.
Ook vervolgt het Openbaar Ministerie personen niet als zij kleine hoeveelheden softdrugs bezitten. Het gaat hier om:

Maximaal 5 gram cannabis (wiet, hasj)
Maximaal 5 hennepplanten.Halsema sluit zich aan bij manifest voor legalisering softdrugs…
Bijna veertig burgemeesters hebben onlangs een manifest ondertekend om softdrugs de legaliseren. Dit moet de ondermijnende criminaliteit tegengaan!

Het wordt toch ook eens tijd dat men de plant die zoveel bijzondere en medicinale werkingen heeft wordt vrijgegeven. De plant werd voor het eerst beschreven ruim 4700 jaar geleden. In het vroege China waar men al bezig was met schrijven van boeken over planten met medicinale werkingen … werd cannabis al genoemd. De keizerinnen en keizers gebruikten 2700 jaar voor Christus aan al cannabis tegen slaapproblematiek en andere lichaams kwaaltjes. 

Cannabis en hennep zijn zeer veilige producten want er is nog nooit iemand aan overleden terwijl er jaarlijks meer dan 25000 Nederlanders overlijden aan het gebruik van medicijnen. Medicijnen zijn dus ook gewoon drugs. 

Er wordt in Nederland altijd gesproken over drugs en over medicijnen. Eigenlijk zijn ze beiden hetzelfde wand de WHO bestempeld alles wat het menselijk wezen beïnvloed als drugs. Dus een paracetamol is ook gewoon drugs! Er overlijden elk jaar meer dan 10 mensen aan het gebruik van paracetamol. Een nieuw medicijn die we meer en meer voorgeschreven krijgen in Nederland is Oxycodon is een krachtige opioïde pijnstiller, die in 1916 al in Duitsland bereid werd uit thebaïne. 

Hierover zei het NOS onlangs: 

Tienduizenden doden per jaar!

Deze cijfers vallen in het niet vergeleken met de crisis rond zware pijnstillers in de Verenigde Staten. Jaarlijks sterven daar ruim 70.000 mensen aan een overdosis, van wie het merendeel overlijdt door pijnstillers als

Tja wat moet je hier nog aan toevoegen…? 

Ik kan wel iets leuks bedenken, een slogan die me zo binnenvalt en een die ik regelmatig gebruik in de familiekring:

Waarom iets anders gebruiken dan biologische wietolie … iets wat niet schadelijk is voor het lichaam, je kunt altijd nog aan de chemische en schadelijke medicijnen als moeder natuur geen verschil meer kan maken. 

Bedankt voor het lezen allemaal.

Martinus van Lies

Bedenker, voorzitter & oprichter 
OsC (OneStepCommunity BV)

WoP (stichting WietOliePuur)