Ontwerp zonder titel kopie 3

Waarom kwam Martinus ooit op het idee om een hennep & cannabis bedrijf te beginnen? 

Afbeelding met tekst, persoon, person, poseren

Automatisch gegenereerde beschrijving

Waarom kwam Martinus ooit op het idee om een hennep & cannabis bedrijf te beginnen? 

Als ervaringsdeskundige ben ik in de cannabis terecht gekomen. Iets wat ik al jochie vaak stiekem had gebruikt bleek gezond te zijn voor lichaam en geest. Ooit zat ik in mijn gezicht onder het eczeem en daar was volgens veel artsen en dermatologen niets aan te doen…

Afbeelding met person, persoon, sluiten, primaat

Automatisch gegenereerde beschrijving

Seborrhoïsch eczeem is een chronische goedaardige, niet besmettelijke huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid en schilfering, die vooral voorkomt in het gezicht en op het behaarde hoofd. Het komt veel voor, naar schatting bij ten minste 5% van de bevolking. Mannen zijn iets vaker aangedaan dan vrouwen.

Door dat ik met cannabis te maken kreeg, een 100% biologische product kwam ik erachter dat mijn eczeem misschien wel een allergie was in plaats van iets waar ik de rest van mijn leven mee moet rondlopen…! Hoe kwam ik daar achter…?

Toen ik destijds met cannabis in aanraking kwam en al snel merkte dat mijn algemene gezondheid verbeterde kwam van het een het ander. Ik ben me gaan verdiepen in voeding omdat je vaak hoort dat voeding het belangrijkste is wat je moet aanpakken als je ziek bent. 

Ik ben gaan lezen, heel veel lezen en de belangrijkste boeken over voeding die me tot op de dag van vandaag bijblijven zijn boeken van de onderstaande profesoren en dokteren.

  • William Li
  • David Sintclair
  • Eric Berg
  • Pradip Jamnadas

Er zijn zoveel geweldige boeken over gezondheid dat je wel artsen, profesoren en auteurs kunt blijven opnoemen. De artsen die ik hierboven aanprijs zijn ook doctoren die veel kunnen vertellen over kanker. Het blijkt dus zo te zijn… en dat volgens de bovengenoemde, wereldberoemde artsen, profesoren. Er zijn uitspraken die je versteld doen staan over ziektebeelden waar we allemaal mee te maken gaan krijgen. Want volgens sommige artsen is het zo, dat je met voeding sommige soorten kanker goed controleerbaar maakt. 

Concepten waar ik jaren geleden nog nooit van had gehoord… zo bijzonder en interessant omdat we dagelijks met donateurs en/of klanten te maken hebben die aan kanker lijden en daarvoor een product van het OsC platform gebruikt. 

Mijn eczeem heb ik kunnen overwinnen, in de zin dat ik het controleerbaar heb gemaakt. Ik heb het leren controleren door mezelf slimmer te maken over hoe het menselijk lichaam werkt en wat we kunnen doen en eten bij ziekte. 

De makkelijkste punten zet ik hieronder op de rij en die werken volgens mij voor iedereen! 

Houd het een maand vol op wilskracht en je lichaam doet de rest. Ik weet zeker dat jij jezelf zo goed zult gaan voelen dat het een nieuwe manier van leven, eten en drinken gaan worden. Het zijn zulke makkelijke en toch bijzondere concepten dat ze voor iedereen toepasbaar en herkenbaar zijn. 

—De 5 belangrijkste stappen die je kunt zetten volgens mij zijn:

1- intermitterend vasten.

2- eet geen suikers en koolhydraten. (insuline piek) 

3- zorg dat je dagelijks tussen de 7 en 8 uur slaapt.

4- beweeg elk dag minimaal 20 minuten. 

5- vermeid stres.

Meten is weten, een uitspraak die ik dagelijks tientallen keren herhaal want het verbaast me elke dag weer om te zien hoe makkelijk men van alles naar binnen giet zonder te weten wat het is… en ik kan het weten want ik was zo een persoon die alles wel beter wist en geen idee had van wat gezond doen eigenlijk inhoud.  

Doe een voedselallergie test en laat je bloedwaarden opmeten als van plan bent om te beginnen. Leuk om te zien hoe je vordert maar erg belangrijk om te zien wat er ontbreekt of juist in overvloed aanwezig is in je lichaam. 

De voedselallergietest is de test waardoor ik erachter kwam, en dat na ongeveer 15 jaar lang doctoren en dermatologen te hebben bezocht. 

Je moet weten wat je wel en niet kunt eten, dat is het begin van de reis om je lichaam gezonder te maken. Het blijkt dus zo te zijn dat voor de een, een bepaald soort groente gezond kan zijn terwijl diezelfde groente voor jou een immuunreactie kan triggeren en dat diezelfde groente dus voor jou niet gezond is maar juist het tegenovergestelde effect veroorzaakt. En ja groente kan giftig voor je zijn!

Als je de rij afgaat kun je het volgens mij het beste als volgt aanpakken, en ps alles wat ik deel zijn ervaringen en statistische gegevens die we verzameld hebben de laatste jaren met de stichting WietOliePuur en op het cannabis & hennep platform OneStepCommunity beter bekend als OsC.

1-
Als je gaat vasten kun je het beste binnen met een vast van 16/8, dat betekent 16 uur niks eten en alle overige calorieën eet je dan binnen een tijdsbestek van 8 uur. Als de gemiddelde Nederlander zijn ontbijt overslaat vast hij of zij al 16 uur. Je slaap gemiddeld of dan wel je ligt gemiddeld 7 tot 8 uur op bed. Als je vervolgens je ontbijt overslaat en je hebt de avond ervoor na 20 uur niks meer gegeten… dan vast je dus al vanaf 20:00 uur. Als je de avond ervoor vanaf 20u niks meer eet tot de ochtend 08:00 uur, dan zijn er al 12 uren verstreken zonder te eten… als je dan geen ontbijt eet en gaat tegen 12 lunchen dat je al 16 uur hebt gevast… hoe makkelijk kan het zijn… 

Je eet gewoon al je dagelijkse voeding tussen 12:00 en 20:00 uur en dat betekent dat je inclusief je slaap al ongeveer 16 uur per dag aan het vasten zijn. Het wonder woord dat ik zeker kan meegeven aan elke lezer is: autofagie. 

Autofagie is naast ons immuunsysteem een lichaamseigen verdedigingslinie. 

Een erg belangrijk lichaamseigen functie dus… want het houdt niets meer in dan: 
als we honger hebben en we eten niets, stopt ons lichaam niet met het eten maar gaat recyclen. Denk aan de glucose rijke cellen en denk aan de stof waarop we goed functioneren… kun je kanker dan misschien weg hongeren? 

Check de video van William Li op het YouTube kanaal van TEDX. Iedereen krijgt met die rotziekte kanker te masken als je het zelf niet bent is het wel een oma, opa, vader, oom of tante… helaas! 

2-
Laat je suikers een tijdje staan, je hebt ze niet nodig en niks is slechter voor je lichaam dan chemische suikers die gemaakt zijn met enorm veel chemie. Als je een maand geen suiker eet zul je gaan merken hoe verslaaft je er eigenlijk aan bent en dat het in bijna elk product zit die we vandaag de dag eten. Van melk, brood tot alle dagelijkse gezonde hapjes… vooral als het uit de supermarkt komt zit het vol met deze verslavende substantie! 

Suiker is zo ongezond dat het zelfs inwerkt op onze hormonen, waardoor er zoveel gebeurt op cellulair niveau dat we er over kunnen praten tot we een ons wegen. De beste tip is in deze: gebruik een maand geen suikers, zodat het verschil gemerkt kan worden. 

Geen suiker dips meer en veel meer energie is hier het eerste wat je zult gaan merken. Ook schakelt suiker veel uit in onze menselijke cellen waardoor ze ons niet optimaal kunnen beschermen. Ook dit is wederom informatie uit de boeken zoals ik deze boven in deze blog aanprijs. Ik noem deze doctoren wereldberoemd en dat zijn ze volgens mij ook, want als je zoals Dr. Li wordt gevraagd om presidenten en koningen bij te staan tijdens hun behandeling tegen kanker. 

Laat de suikers gewoon even staan en je zult zien hoe zwaar het is om even geen suikers te eten. Wakker liggen en veel meer nare bijverschijnselen kan ik me heugen die bij mij suiker afkicken me bij zijn gebleven.  

3-
Zorg voor voldoende slaap! 
Het blijkt dus zo te zijn dat we recyclen als we slapen en dat dus de slaap ons beschermt tegen veel nare ziekten en ouderdom. Veel slapen en langer dan normaal slapen kan veel goeds voor een mens betekenen. Het punt is als je ouder wordt soms het slapen ook minder wordt zonder dat we het door hebben. We plassen tig keer tijdens de slaap en draaien om meerdere malen om. 

Slapen we dan eigenlijk wel goed? Nee, natuurlijk niet… en daarbij moeten en mogen we geholpen worden met of een natuurlijk product, maar denk ook aan de chemische medicaties die veel verslavingsgedoe oplevert in de wereld. (Dit is iets voor een volgende blog) Slaap een maand goed diep, lang en merk dat het uitgeslapen gevoel enorm goed kan helpen bij en om jezelf beter te gaan voelen.

4-
Beweeg minimaal 20 minuten per dag… maar minder intensief dan je denkt. Een lekkere wandeling of 20 minuten yoga is al snel meer dan voldoende om ons lichaam in een betere gezondheid toestand te brengen. Haal een elastiek bij de Action of Intersport om wat mee te fitnessen en/of doe gewoon dagelijks een lekkere wandeling … of … sta een half uurtje eerder op en ga 20 min aan yoga doen! 

5-
Vermeid stres en ja we kennen allemaal de uitdrukking wel; dat je dood kunt gaan aan stres! Waarom en hoe kan dat dan vraag je jezelf af toch? Kun je echt overlijden aan stres? Een vraag die ik mezelf ook vaak afvroeg een tijdje terug… en het of een antwoord is, dat als men stres heeft … dat ons lichaam dan een van meest energievretende sijsteem op een lager pitje laat branden… ons immuunsysteem… waardoor er dingen kunnen groeien die we dus liever niet zouden willen en zien.

Stres vermeiden is belangrijk en stras kan al zitten in het ergeren aan een collega op het werk of een irritante buurman. Stres moet je vermeiden want niks is er tegen bestand zelf een stuk ijzer kan breken als er lang genoeg spanning (stres) op staat. 

Het is helaas ook niet dat 1 ding heel erg goed werk tegen stres en of om beter te slapen … maar het is juist de combinatie van alles samen uit deze blog wat goed werkt. 

Nu hebben we het weinig over cannabis en hennep gehad in het laatste stuk van deze blog…  Waarom cannabis en hennep gebruiken tijdens en bij al het bovengenoemde? 

Dat is bij punt 1 met vasten omdat je goed kunt slapen door het gebruik van dit soort producten en vooral in het begin je daar gebruik van kunt maken. Druppel op tijd en snack niet meer in de avond maar ga wat vroeger naar bed. (Als je laat honger krijgt is dat waarschijnlijk omdat je moe wordt en je lichaam op zoek gaat naar… ja zeker: suikers!)

Bij punt 2 kan cannabis helpen omdat je juist door het triggeren van je hongergevoel alles lekker gaat vinden/smaken waardoor de routine die er is opgebouwd in het eten van en de soorten voeding doorbroken kan gaan worden.

Bij punt 3 is cannabis een wondermiddel want als je weet wat je maximale natuurlijke dosering is… kun jij jezelf met wat druppels zo in slaap laten vallen. We hebben veel mensen geholpen met succes en om beter te kunnen slapen. Mensen die al jaren medicatie slikken die niet meer hielp maar waar ze wel verslaaft aan waren geworden. Slaap op cannabis en als dit doet, op een biologische substantie zult je over een maand of dan wel na 30 dagen goed slapen merken dat je lontje eindelijk weer aan het verlengen is… slapen is recyclen en als we dat niet doen knap er vandaag of morgen iets… slapen is zo belangrijk dat zelfs onze hersenen een millimeter verkleinen tijdens bepaalde slaapfases en dat gebeurt zodat het lichaam de vloeistaf waarin de hersenen weer 24 moeten vertoeven verschoont moet worden. 

Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer allemaal… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.