Ontwerp zonder titel

Onze dwergkees is gek op cannabis!

Brutus onze dwergkees is gek op cannabis en gebruikt het zelfs medicinaal! Er is weinig bekend over waarom huisdieren cannabis zo lekker vinden. Het is mogelijk dat de geur en smaak aantrekkelijk zijn voor sommige huisdieren, net zoals sommige mensen het lekker vinden. Het is ook mogelijk dat huisdieren het eten van cannabis associëren met positieve ervaringen, zoals het krijgen van aandacht of het krijgen van een beloning.

Het is waar dat dieren, net als mensen, een endocannabinoïde systeem hebben. Dit is een systeem van receptoren in het lichaam dat betrokken is bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties, waaronder pijn, ontsteking, slaap en stress.

Er zijn twee belangrijke receptoren in het endocannabinoïde systeem: CB1-receptoren en CB2-receptoren. THC, een actief bestanddeel in cannabis, bindt zich aan deze receptoren en kan de activiteit van het endocannabinoïde systeem beïnvloeden.

Er is echter nog veel onbekend over hoe het endocannabinoïde systeem werkt bij dieren en hoe cannabis precies werkt op dit systeem bij dieren. Meer onderzoek is nodig om te begrijpen hoe cannabis kan worden gebruikt voor medische doeleinden bij dieren.

Het is belangrijk om te onthouden dat cannabis voor een overdosering kan zorgen bij huisdieren en dat het niet zomaar een behandeling is voor hen, ongeacht het endocannabinoïde systeem.

Brutus de Dwergkees van Martinus is gek op verse cannabis en hij snoept in de zomer dan ook regelmatig een blaadje van de planten af. Het lijkt erop dat hij het gebruikt als die buikpijn heeft. Daarom zegt ik vaak: vroeger zocht hij net als elke hond naar gras als die buikpijn had maar als er een cannabisplant ergens staat wil hij die. 

Hij maakt het ook echt duidelijk door voor de balkondeur te gaan zitten of door naast te plant te gaan zitten huilen tot ik zeg … ok jonge pak maar een blaadje. Maar als ik er niet ben en hij heeft toegang tot een plant zie je in de video wat hij doet.

smikkelen en smullen, en ja hij voelt er ook wat van net als een mens. Uit ervaring kan ik je vertellen dat je veel verschillende standpunten vind op google over huisdieren en cannabis. Maar ik heb en maak het regelmatig mee dat huisdieren juist op zoek gaan naar de plant als ze die nodig hebben.

heeft u wel eens een ervaring gehad met uw huisdier en cannabis?

Als je vragen hebt over huisdieren en cannabis, neem dan altijd contact op met een professional of een dierenarts!

Volg de link voor de YouTube video op het YouTube kanaal van de Stichting WietOliePuur, de cannalivestream:
https://youtu.be/jfmDiyYbevc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.