Schermafbeelding 2022 09 27 om 10.54.22 1200x675 1

Nieuwe oogst

Nieuwe oogst

Het is dan eindelijk zover. De herfst is begonnen en dat betekent voor de community dat er een einde komt aan het kweektraject 2022.

Al vele jaren werken we samen met vele donateurs die allen hun steentje bijdragen om samen met elkaar mensen van jong tot oud te voorzien in deze producten. Een grote pluim voor al het uren werk, voor alle spannende momenten. Wel of geen bloemtoppen. Weer zovele slakken verwijderen. De vraag of de katten en honden de plantjes en stengels niet opsnoepen. We weten hoe veel werk dit is en jullie allemaal, lieve lieve kweek donateurs, zijn erg toegewijd geweest in dit hele proces.

Vanmiddag werd mij nog de vraag gesteld; wietolie is toch eigenlijk niet legaal? Waarom kunnen jullie dan toch jullie werk doen? Ik was blij dat deze vraag gesteld werd, want trots kon ik namens de community vertellen dat wij met vele duizenden kweek donateurs ons eigen plantmateriaal verzamelen. Van zaadje tot volwassen plant. Dit is een prachtig initiatief, die gelukkig door vele mensen omarmd wordt. En zo, gaan we beginnen aan de laatste fase van het traject: de oogstperiode.

Onze oproep aan alle kweekdonateurs is om vanaf heden de planten die volwassen zijn (dat betekent dat er volwaardige bloemtoppen aan zitten/ de plant is uitgebloeid) bij de stam af te snijden en ze te laten drogen. Twijfel je als kweker of de planten uitgebloeid zijn? Stuur ons dan een foto of meerdere dan beoordelen wij of je planten rijp zijn om gedroogd te worden.

Let op: er zijn nog weinig zonnige dagen en als de planten niet op tijd geoogst worden, kan er toprot ontstaan. Dan beschimmelt de hele plant en kan het niet meer verwerkt worden!

Ten slotte willen we nog even vermelden dat we nog plantmateriaal hebben van de oogst 2021. Maak jij olie of andere producten en heb je nog rauw cannabis materiaal nodig? Stuur ons een berichtje, dan helpen we elkaar verder! Voor meer inhoudelijke vragen over het kweektraject kun je ons bereiken via [email protected] of stuur een berichtje naar het WhatsAppservicenummer +31613591490.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.